•    Alergie

    Bezbolesne testy alergiczne na ok. 500 alergenów oraz zabiegi odczulające.

    Testy są bezbolesne i bezinwazyjne (bez nakłuwania i nacinania, co jest bardzo ważne w przypadku dzieci), a wynik jest natychmiastowy.

    Zobacz

  •    Pasożyty

    Pasożyty, grzyby, bakterie (BORELIOZA) i wirusy – diagnostyka i terapia.

    Do polskich szpitali w ostatnich latach trafia od kilku do kilkunastu tysięcy pacjentów chorych na boreliozę, to 10 razy więcej aniżeli przed laty. Ryzyko zakażenia boreliozą związane jest ze stałym lub czasowym przebywaniem na terenach opanowanych prze zakażone kleszcze, komary lub meszki.

    Zobacz

  •    Borelioza

    Borelioza i koinfekcje

    Zobacz

  •    Lampa Rife’a

    Generator plazmy elektromagnetycznej

    Zobacz

  •    Suplementy diety

    Suplementy diety, zdrowa żywność i kosmetyki naturalne.

    Produkty naturalne przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwpasożytnicze, wzmacniające odporność i regulujące funkcje układu immunologicznego, antyoksydanty, witaminy i minerały, preparaty ogólnie wzmacniające i regulujące funkcje organizmu, dietetyczne i regulujące pracę układu pokarmowego, poprawiające stan tkanki łącznej i kosmetyki naturalne, suplementy diety i kosmetyki firm: Dr Nona, Colway, Morinda, Forever.

    Zobacz

  •    LeenLife®

    Molekuły Omega3+6 concept® są cennym paliwem dla mózgu, serca i układu odpornościowego.

    Zobacz

Wszystkie substancje sprawdzane w teście pokarmowym:

alergeny podstawowe (główne):

amalgamat, jajo kurze – białko, jajo kurze – żółtko, mleko krowie, gluten (jęczmień), gluten (pszenica), pszenica, żyto, cukier biały, drożdże, histamina, lateks, papierosy

produkty mleczne:

produkty Bifidus, ser Camembert, jogurt, kefir, kwaśne mleko, maślanka, śmietana, twaróg, mleko kozie, mleko skondensowane, ser owczy, ser żółty miękki, ser żółty twardy 

zboża:

gliadyna, gluten, gryka, jęczmień, orkisz, owies, kukurydza, proso, ryż biały, mąka biała, płatki pszenne, płatki owsiane, płatki śniadaniowe, skrobia pszenna

owoce:

ananas, banan, brzoskwinia, cytryna, czarna jagoda, daktyl, figa, grejpfrut, gruszka, jabłko, jeżyna, kiwi, malina, mandarynka, mango, melon, morela, nektarynka, papaja, pomarańcza, porzeczka, rodzynki, śliwka, truskawka, winogrona, wiśnia

substancje słodzące:

aspartam, cukier brązowy z buraka cukrowego , cukier mlekowy (laktoza), cukier trzcinowy nierafinowany, cyklamat, czekolada, czekolada w proszku , fruktoza, ksylitol, mannitol, maltitol, miód pszczeli , nektar gruszkowy, nektar jabłkowy, palatynoza, sacharyna, sorbitol, syrop klonowy, słód 

mięso:

cielęcina, jagnięcina, mięso indycze, mięso królicze, mięso kurze, wieprzowina, wołowina

ryby:

dorsz, flądra, homar, kałamarnica (atramentnica), karp, krab, łosoś, małż jadalny, pstrąg, rak rzeczny, sandacz, sardynka, sieja, sola, szczupak, tuńczyk, węgorz

oleje i octy:

ocet jabłkowy, ocet owocowy, ocet winny, olej z ostu, olej rzepakowy , olej słonecznikowy olej z orzeszków ziemnych, oliwa z oliwek, frytura

owoce oleiste:

mak, migdały, nasiona lnu – siemię lniane, orzech kokosowy, orzech laskowy, orzech pekan, orzech włoski, orzeszki pistacjowe, orzeszki ziemne, paraorzech, pestki dyni , pestki słonecznika, ziarno kakaowca – kakao, ziarno sezamu

tłuszcze do smarowania:

tłuszcz kokosowy, masło

produkty sojowe:

ziarno soi, granulat sojowy, mleko sojowe, sos sojowy ,serek sojowy – tofu

grzyby jadalne:

borowik, pieczarki, smardz, boczniak, kurka, shitake ,trufle

napoje bezalkoholowe:

Cola Cola, Coca Cola light, Fanta, Isostar, Pepsi Cola , Red Bull, Sprite , kakao, kawa zbożowa, kawa Eduscho, kawa Espresso, kawa Jacobs (Krönung), kawa Néscafé, kawa Tchibo, kawa Demeter

napoje alkoholowe:

koniak, piwo bezalkoholowe, piwo Pils, piwo pszeniczne ciemne, piwo pszeniczne jasne , rum, sekt, whisky, wino białe, wino czerwone

herbaty:

herbata czarna, herbata zielona, yerba-mate, herbata miętowa, herbata rumiankowa, herbata z melisy cytrynowej, herbata z dzikiej róży, herbata z kopru włoskiego, herbata z kwiatów lipy, herbata z werbeny, herbata z ziela dziurawca

warzywa:

awokado, brokuł, brukselka, buraki czerwone, cebula, cukinia, fasola biała, fasolka zielona, groszek żółty, groszek zielony, kalafior, kalarepa, kapusta czerwona, kapusta kiszona, kapusta włoska, ziemniaki, koper włoski sałatkowy, marchew, bakłażan (oberżyna), ogórek, papryka, papryka peperoni, pomidory, por, rzodkiew, rzodkiewka, sałata liściasta, seler, soczewica ,szparagi,  szpinak

przyprawy i zioła:

anyż, bazylia, cynamon, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki,  imbir,  kminek, kolendra, koper, liść laurowy, majeranek, oregano, owoc jałowca, papryka słodka w proszku, pieprz, pieprz Cayenne, pietruszka, rozmaryn, szafran, szałwia, szczypiorek, trybula, tymianek , wanilia, przyprawa Cenovis, przyprawa Trocomare, przyprawa Herbamare, przyprawa Curry 

glutaminian , kostka rosołowa Maggi

musztarda, ketchup, sos Tabasco

sól, sól morska, sól ziołowa