Kolagen z ryb to najzdrowsza i najbezpieczniejsza forma kolagenu, przyswajalna przez człowieka.
Ważny jest tutaj fakt, że ryby nie przenoszą chorób na ludzi.
Kolagen rybi zawarty w produktach KOLAGENUM to naturalne białko uzyskiwane ze skór ryb. Zastąpił on kolagen bydlęcy i wieprzowy, który ze względu na choroby zwierzęce mogące przenieść się na ludzi (BSE choroba wściekłych krów i choroba Creutzfelda – Jacoba) jest systematycznie wycofywany z użytku. Z badań wynika także, że kolagen z ryb jest o wiele bardziej wartościowy od kolagenu bydlęcego i wieprzowego ze względu na jego właściwości, skład oraz strukturę potrójnej helisy. Cząsteczki kolagenu rybiego są mniejsze od cząsteczek kolagenu bydlęcego czy wieprzowego i z tego powodu szybciej przedostają się do skóry odbudowując ją.
KOLAGENUM to naturalny preparat składający się w 50% z czystego hydrolizowanego kolagenu z ryb oraz koziego i kobylego mleka, aronii i żurawiny.
Kolagen hydrolizowany:
- wywodzi się z kolagenu typu I, który jest podstawowym typem, spośród różnych typów kolagenu, jakie występują w tkankach
- najlepszej jakości hydrolizat w Europie
- tylko czyste aminokwasy i peptydy, o małej wielkości łatwo wchłanialne w jelitach
- tylko z ryb: sumów
Zawartość kolagenu w 1 kapsułce:
Srebrna Linia – 250 mg
Skład otoczki kapsułki: HPMC (Hydroxypropyl – metyl cellulose i barwniki E 171).
Sposób użycia
Zmiana porcjowania – w porównaniu ze Złotą Linią – spowodowana jest większą ilością preparatu w jednej kapsułce.
Zażywać 1-3 kapsułki dziennie 2 godziny przed jedzeniem (celem dobrego przyswojenia zawartości kapsułki).
Kapsułki powinny być przyjmowane doustnie, popijane wodą.
Maksymalna porcja: 3 kapsułki (750 mg) na dobę.
Profilaktycznie zaleca się przyjmowanie 2 kapsułek na dobę, godzinę przed jedzeniem.
Kapsułki należy przyjmować regularnie przez dłuższy okres czasu.
Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 14 roku życia oraz dla osób uczulonych na którykolwiek ze składników.
Nie stosować preparatu po upływie daty ważności.
http://www.sklep.kolagenum.com